0

Adları aynı, anlamları farklı kutlamalar zinciri 1 Mayıs

1mayıs

 

1 Mayıs’ta yurdumuzun bir çok tarafında 1 Mayıs  Emek ve Dayanışma Günü  kutlamaları yapıldı. Bir çok sendika yurdun değişik noktalarında 1 Mayıs’ı kendi algılarına yakışır bir şekilde kutladılar. Ancak 1 Mayıs’ın adı her yerde aynı olmasına rağmen bazı yerlerde anlamı farklıydı. Özellikle İstanbul Bakırköy’de kutlanan 1 Mayıs Programını yakında takip etti.

ADLARI FARKLI, AMAÇLARI AYNI

Bakırköy Meydanında adeta sevgi pıtırcığı gibi olan gruplar bir kez daha niyetlerini tüm Türkiye’ye duyurdular. Açılan pankartlar, atılan sloganların 1 Mayıs’la alakası olmadığı gibi kin ve nefret yüklüydü.

“İMAM-HATİPLER KAPATILSIN”

Hele bir pankart vardı ki aslında bütün dertleri bu mesele. “İmam Hatipler Kapatılsın” diyerek bir kez daha tüm Türkiye’ye bu ülkenin asıl değerlerine, manevi dinamiklerine ne kadar düşman olduklarını sergilemiş oldular.  1 Mayıs gibi Emek ve Dayanışma günü olarak adlandırılan bir bayramda, emekle, dayanışma ile, işçi ile hiç alakası olmayan görüş ve düşünceler bir arada, sadece 1 Mayıs’ı kutlamıyorlardı.

Mecliste adları farklı olmasına rağmen bir çok düşüncesi bir olan kardeş partilerde yine meydanlarda tek yürek olmuşlardı. Emek ve işçiye dair tek bir projesi olmayanların tek bir projesi mevcut iktidar partisi olması hem düşündürücü, hem de samimiyetsizliklerini göstergesidir.

İZMİR’DE, ALANA ÇIPLAK GİRDİLER

1 Mayıs kutlamalarına İzmir’de katılanlar ise tören alanına çıplak girerek sözde (rezil, ahlaksız) protesto yaptılar. Protestolarında bile edep-haya ve ahlak çizgisi olmayanların bu ülkenin başına geldiklerinde neler yapacaklarını hayal dahi etmek mümkün değil.

KALDIRAMIYORLAR, SİNDİREMİYORLAR

Bu ülkenin başında İmam-Hatipli yöneticilerin olmasını sinderemeyen gruplar artık bütün niyetlerini her platformda söylemekten hiç çekinmiyorlar.

Sonuç itibariyle geçtiğimiz 100 yılda Kut’ül Amare gibi şanlı zaferler kazanmış milletimizin aslını kurdukları oyunlar ile unutturmaya ve yıkmaya çalışanlarla,  dün İzmir’de ve Bakırköy’de sadece 1 Mayıs’ı kutlamayanlar aynı kaynaktan beslendiğini bilmek hiçte zor değil.

Yine dün Gaziantep’te patlatılan bombalarla, Bakırköy’de meydanda kolkola oynayanların, Taksime’e çıkmaya çalışanların, İzmir’de tören alanına çıplak protesto yaparak girenlerin üstündeki el aynı el.

Bu millet artık her şeyin farkında… Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozmasın, dinini korusun. Ülkemizin başında Allah Rızası için çalışan yöneticilere de güç kuvvet versin, feraset, basiret versin. (Amin)