Facebook profilinde Reklam mesajları rahatsızlığı!

Merhaba arkadaşlar,

Son günlerde facebook’da çok rahatsızlık verici durumlar oluyor. Sabah kalkıp facebook profilinizi açtığınız zaman arkadaşlarınız tarafından profilinizde reklam mesajları paylaşılmış ise bu yazıya kulak verin :)

Facebook’ta bir kısım insanlar para kazanma hırslarından dolayı kişilerin profillerini izinsiz reklamlarla çöplüğe döndürmeye başladı desek yalan olmaz.
Zamanında hoşunuza giden bir uygulamayı farkında olmadan onayladıysanız aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bütün profilinizi uygulama sahiplerine teslim etmiş oldunuz.

Siz farkına varmadan bu erişim izni ile özellikle gece vakti profilinize reklam düşebilirler, hadi reklam neyse de +18 paylaşım düşerse ne olacak. Geçen bahsediyorlardı bir imamın profilinde bir paylaşım geçmişler ve altınada cemaati yorum yazıyor hocam sizden beklemezdik diye, ya da şirkette müdürünüz görse ne olacak!
Aşağıdaki karelerde bazı paylaşımları göreceksiniz.


facebook gizli reklam

gördüğünüz gibi yalan haberlerle milleti kendilerine çekiyorlar ve siz bu habere tıklayınca farkında olmadan yeni sayfalara hayran oluyorsunuz ve ayrıca bu haber otomatik profilinize düşüyor. Bir kare daha göstereceğim.


facebook gizli reklam

gördünüz tamamen yalan haber.

Şimdi bunlardan kurtulmaların çaresine bakalım.
“http://www.facebook.com/settings/?tab=privacy” adresine gidip, “Uygulamalar ve İnternet Siteleri” kısmından “ayarları düzenle”ye tıklayarak izin verdiğiniz uygulamalara ulaşabilirsiniz.


facebook uygulamaları

şu an gördüğünüz görüntü benim profilime ait olanlar ve benim tanıdığım ve bildiğim uygulamalara izin vermişim, sizde bizzat sizin bildiğinizin dışında olan uygulamaların tamamını kaldırıp sağlıklı bir profil oluşturabilirsiniz.

Son tavsiye yukarıdaki gibi haberlere tıklamayın, sık sık kendi profilinizin içerisine bakın, beğendiğiniz sayfaları kontrol edin vs. Ama en rahat yol internette dolaşırken facebook’unuzu güvenli çıkıştan kapatınız. Yoksa çevremdeki bazı arkadaşlarım gibi sizde zoraki facebook hesabınızı dondurabilirsiniz.
Bir diğer husus; asla bilmedeğiniz uygulama isteklerine izin vermeyin ve mümkünse profilinizi arkadaşlarınızın bişey paylaşmasına kapatınız

Bir Cevap Yazın