Pilav Tarifi (Öğrenciler için) :)

Bilirsiniz öğrenciler için yemek bayağı bir zordur. Öğrenci evi ve yemek deyince ilk akla genelde Makarna ve Hazır çorba gelir. Bu ikilinin dışında ilk gelen ise yemek menüsü olarak ilk pilav gelir. Bende öğrenciler için Pilav Tarifini buradan yayımlamak isterim :)

Malemeler: (4 kişilik )

  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 çorba kaşığı tereyağ ( margarin yada 3 çorba kaşığı bitkisel yağ)
  • 1,5 çorba kaşığı şehriye
  • 2 su bardağı kaynak su ( dilerseniz et suyu, yada tavuk suyu)
  • tuz

Yapılışı:

  1. Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın. Suyunu çok iyi süzün.
  2. Pilav tenceresinde(*) yağı eritip şehriyeleri çok az kavurun.
  3. Tencereye daha sonra pirinçleri koyun.
  4. Pirinçler tek tek taneler haline gelinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
  5. Sicak suyunu tencereye boşalt ve tuzunu içine karıştır. Kapağını kapat.
  6. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişir. (Bu ölçü malzeme için 7-10 dakika arasında olabiliyor. Ama siz yinede kontrol edin. Her pirincin suyu çekmesi farklı olabiliyor.)
  7. Bir havlu kağıdı tencerenin üzerine örtüp kapağını da üzerine kapatın. Bu şekilde pilavınız güzelce demlenmiş olur.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın