0

2015 Tüik Verileri ve Bulancak İlçemiz

bulancaknüfus2015

               Her yıl olduğu gibi bu senede Türkiye İstatistik Kurumu 28 Ocak tarihi itibariyle 2015 yılının Türkiye Geneli Nüfus İstatistiklerini açıkladı. Bir çok istatistik mevcut haliyle Tüik’te ancak en yakından ilgilendiğimi Bulancak’ın son nüfus durumuydu. Çünkü bilinen o ki göreve geldiği günden bugüne 2 yıldır Nüfus çalışması konusunda iddialı bir Belediye Başkanımız var. Son aylarda onlarca personeli ile mahalle mahalle, kapı kapı gezen, yazılı ve görsel basını çok iyi kullanan bir çalışma yaptı. Muhtarlarla, sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldiklerini duyurdular.

                Bu kadar detaylı ve özverili bir çalışma yapan Başkan Yakar’ın Başkanı olduğu Bulancak’ı merak e
tmemek elde değil.

                Belediyenin sosyal medya sayfalarında yayınlanan istastistikler bir Bulancak’lı olarak beni gururlandırdı. Nüfusumuz 2014 yılına göre 1768 kişi artırarak 43635’e yükseltmişiz. Tabi bu rakamlar tek başına çok anlaşılır gibi değil, hem TÜİK’in sayfasına girerek diğer ilçeleri araştırdığımda Bulancak’ımızın ne kadar önemli bir çalışma yaptığını gördüm ve ilçemizle ve başkanımızla daha fazla gurur duydum.

                Giresun İl merkezi dahil tüm ilçelerden daha fazla artırarak nüfus artırımında birinci sıraya oturmuşuz.

                Ya Türkiye Genelinde?

                Haftasonu Başkan Yakar yine kendi sosyal ağlarından bir istatistik sonucu yayınlayarak tüm Bulancaklıların olduğu gibi yine bizi mutlu etti. Türkiye genelinde nüfus bakımında 6 ilden daha büyüğüz ve Büyükşehir olmayan belediyeler arasında 22. ilçe konumundayız. Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyelerinde köy-şehir nüfusları birleşiyor.

                Peki Nüfus neden bu kadar önemlidir?

                Nüfus güçtür, hem ekonomik güçtür, hemde siyasi güçtür. Temsil gücüdür. Nüfusun ne kadar büyük ise kalkınmanda bir o kadar büyüktür. Yanlış hatırlamıyorsam Bulancak Belediyesi 2014 yılında artırdığı Nüfus ile oluşan yeni gelirle bir kuruş harcamadan Bulancak’a beton santrali kurmuştu.

                Türkiye’de 6 ilden büyük olmak, ilk 22 ilçenin içinde olmak öyle kolay işler değil. Son 10 yılda nüfus artırım oranı % 4-5 seviyelerine geçmezken son 2 yılda % 11’leri geçmek çok önemli bir ekip başarısıdır. Böyle giderse 2020 yılında ilçe nüfusumuz 60 binleri geçecektir.

                Organize Sanayi ve Hava limanı ilçemiz içinde bir avantajdır, nüfusumuzun artmasına, artan nüfusun kalkınmasına imkan sağlayacaktır diye düşünüyorum.

                Kısacası, herkesin gördüğü gibi, her tarafı şantiye gibi olan, gelişen, büyüyen ve kalkınan bir Bulancak var. Öyle inanıyorum ki Bir Bulancaklı olarak Bulancak’ın yarını çok aydınlık ve parlak olacak.

                Bu duygu ve düşüncelerle gece gündüz Bulancak için çalışan, bize bu gururları yaşatan Bulancak Belediye Başkanı Sayın Recep Yakar’a ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

  • Yazımızla ilgili 10 saniyelik değerlendirme anketine katılır mısınız? Anket için :www.ugoktekinanket.tk/